Machtige notentaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het deeg. Meng de bloem met de suiker en het zout. Voeg de koude boter in heel kleine blokjes toe en meng met de vingers of keukenrobot kort tot een kruimelig deeg. Voeg het ijskoude water toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en zet het 30 minuten in de koelkast.
-
2
Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot 5 mm dikte. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi ze met bloem. Leg het deeg voorzichtig in de bakvorm, duw de randen goed aan.
-
3
Maak intussen de vulling. Hak de helft van de noten grof en strooi ze over de taartbodem. Smelt de boter met de bruine suiker, de ahornsiroop, het vanille-extract, de kaneel en het zout. Meng er de eieren en de hele noten onder. Giet dit mengsel op de gehakte noten.
-
4
Bak de taart 35 minuten in de oven of tot de vulling is gestold.