Yoghurt met kerstgranola
bereiding
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de pecannoten, de pompoenpitten, de havervlokken, de kaneel, het gemberpoeder en snuifje zout. Rasp de schil van de sinaasappel tot je 2 koffielepels hebt.
-
2
Doe de geraspte sinaasappelschil, de ahornsiroop, de arachideolie en de notenpasta in een steelpannetje en warm op tot je een zacht mengsel hebt. Giet dit mengsel over de haver-notenmengeling en meng goed.
-
3
Klop het eiwit los en meng dit onder het geheel. Giet het mengsel op een bakplaat en bak het 25 à 30 minuten in de oven, of tot alles goudbruin is. Roer af en toe om.
-
4
Haal de granola uit de oven, meng er de veenbessen onder en laat alles afkoelen.
-
5
Serveer de granola in glaasjes met de yoghurt en het fruit.