Recept

Yoghurt met kerstgranola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een sanaproof brunchrecept van Sandra Bekkari. In een luchtdichte glazen bokaal blijft granola makkelijk enkele weken goed.

Tip van Sandra: “Je kunt de granola ook in de airfryer maken: bak hem 15 à 20 minuten op 180°C en schud hem af en toe even op”.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de pecannoten, de pompoenpitten, de havervlokken, de kaneel, het gemberpoeder en snuifje zout. Rasp de schil van de sinaasappel tot je 2 koffielepels hebt.

  2. 2

    Doe de geraspte sinaasappelschil, de ahornsiroop, de arachideolie en de notenpasta in een steelpannetje en warm op tot je een zacht mengsel hebt. Giet dit mengsel over de haver-notenmengeling en meng goed.

  3. 3

    Klop het eiwit los en meng dit onder het geheel. Giet het mengsel op een bakplaat en bak het 25 à 30 minuten in de oven, of tot alles goudbruin is. Roer af en toe om.

  4. 4

    Haal de granola uit de oven, meng er de veenbessen onder en laat alles afkoelen.

  5. 5

    Serveer de granola in glaasjes met de yoghurt en het fruit.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!