Kerststronk met chocolade-cashewcrème
bereiding
-
1
Week voor de crème de cashewnoten minstens 2 uur in warm water. Giet de cashewnoten af en laat ze uitlekken.
-
2
Verwarm de oven voor op 185°C. Splits de eieren. Zet een kom au bain-marie en klop hierin de eidooiers met 2 eetlepels water en de honing luchtig. Klop in een andere kom de eiwitten stijf met een snuifje zout.
-
3
Voeg het amandelmeel, het havermeel en het bakpoeder toe aan de luchtig geklopte eidooiers en meng goed. Voeg het opgeklopte eiwit toe en schep voorzichtig door elkaar.
-
4
Giet het biscuitbeslag op een met bakpapier beklede bakvorm: het deeg moet ongeveer 15 mm hoogte hebben. Bak de biscuit 15 à 20 minuten in de oven. Haal hem uit de oven, leg hem op een handdoek en rol meteen op. Pas op: de biscuit is warm! Laat de biscuit zo rustig afkoelen.
-
5
Maak intussen de chocoladecrème. Smelt de chocolade au bain-marie. Mix de cashewnoten met de kokosroom en de agavesiroop heel fijn en meng ze onder de gesmolten chocolade.
-
6
Rol de biscuit voorzichtig opnieuw open, bestrijk hem met 1/3 van de crème en rol voorzichtig op. Bestrijk de buitenkant met de rest van de crème en werk de kerststronk af met partjes vijg, braambessen en kokosrasp. Snij hem in fijne plakjes en serveer.