Steak bearnaise
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen schoon en snij ze in partjes. Hussel ze door elkaar met wat olijfolie en een snuifje zout en bak ze 30 à 35 minuten in de oven.
-
2
Haal de blaadjes van de takjes dragon. Pel en snipper de sjalot en doe ze samen met de helft van de dragonblaadjes in de kom van de thermomix. Mix 5 seconden op snelheid 5. Voeg de witte wijn en de azijn toe en mix 5 minuten op 90°C op snelheid 2. Haal de kom uit het toestel en laat de onderkant van de kom even afkoelen in koud water. Voeg dan de eidooiers, peper en zout toe en laat 6 minuten mengen op 70°C op snelheid 2. Voeg intussen de boter klontje per klontje toe.
-
3
Bereid de biefstuk. Bruin het vlees op een hoog vuur aan beide kanten in een scheutje olijfolie. met een klontje boter. Kruid het vlees met peper en zout.
-
4
Maak het witloof schoon en snij het in fijne reepjes. Meng het witloof met de mayonaise, de wittewijnazijn en de mosterd. Spoel en droog de veldsla.
-
5
Ga verder met de saus. Voeg de rest van de dragon toe aan de kom van de thermomix en laat nog 10 seconden draaien. Indien de saus nog te vloeibaar is, warm je ze op 70°C nog 30 seconden op.
-
6
Serveer de biefstuk met de bearnaisesaus, het witloofslaatje, het toefje veldsla en de aardappelwedges. Werk af met de extra dragon.