Kip met pompoen en kikkererwten in tomatensaus
bereiding
-
1
Snij de halloumi in blokjes en dep ze goed droog. Bak ze in wat olie goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
2
Kruid de kippendijen met peper en zout en bak ze bruin in wat olie. Pel en snipper de ui en voeg ze toe aan de kip. Roerbak 3 minuten. Voeg nu de specerijen toe en bak nog 1 minuut verder. Schep er de tomatenblokjes en een half blikje water onder en laat alles op een zacht vuur 15 minuten sudderen.
-
3
Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Schil de pompoen, snij het vruchtvlees in blokjes of halve maantjes en voeg ze toe aan de kip samen met de abrikozen en de kikkererwten. Laat nog 10 minuten verder koken.
-
4
Werk de pan af met de halloumiblokjes en de gesnipperde peterselie.