Bomvol groentesoepje met pulled chicken en zachtgekookt eitje
bereiding
-
1
Maak het chilipepertje schoon en snipper het fijn zonder de zaadjes. Halveer de stengels citroengras. Schil en rasp de gember. Maak de puntpaprika schoon en snij hem in ringen. Halveer de stronkjes paksoi in de lengte. Maak de oesterzwammen en de boschampignons schoon.
-
2
Verhit de arachideolie en de sesamolie in een pan en fruit er de gember, de chilipeper en het citroengras in. Voeg de kippenbouillon toe en breng die aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat die 10 minuten onder deksel tegen de kook aan sudderen.
-
3
Haal de kipfilet uit de bouillon en trek het kippenvlees met een vork tot draadjes. Kook de eieren in 5 à 6 minuten zacht.
-
4
Voeg intussen de paksoi, de paprika, de champignons en de oesterzwammen toe aan de soep en laat ze 4 à 5 minuten garen. Halveer de eieren. Breng de soep op smaak met limoensap en vissaus. Verdeel ze over kommetjes en werk ze af met de zachtgekookte eieren, de kip, de sesamzaadjes en de koriander.