Mikado flensjes
bereiding
-
1
Maak de pudding. Snij het vanillestokje in de lengte door en schraap er met een scherp mesje het merg uit. Breng de melk met het vanillestokje en het merg tegen het kookpunt aan. Klop de eidooiers met de suiker luchtig. Voeg het puddingpoeder toe en klop nog even door. Klop hier de helft van de warme melk onder en giet dit daarna bij de rest van de melk. Breng op een zacht vuur en al roerend aan de kook tot de pudding de juiste dikte heeft. Dek de pudding af met vershoudfolie en laat afkoelen.
-
2
Maak de pannenkoeken. Klop de eieren los met de melk. Zeef er de bloem bij en voeg het zout toe. Klop verder tot een glad beslag. Bak een 8-tal pannenkoeken van het beslag in de boter.
-
3
Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.
-
4
Verdeel de vulling over de pannenkoeken en rol ze op. Druppel er warme chocoladesaus over en bestrooi met de fijngehakte nootjes.