Ramen met kip en kimchi
bereiding
-
1
Marineer de kipfilets met de sojasaus, de bruine suiker en de gochujangpasta. Laat ze minstens 30 minuten rusten.
-
2
Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wrijf de marinade van de kipfilets, maar bewaar de marinade. Verhit een scheutje olijfolie en bak de kipfilets gaar.
-
3
Pel intussen de ui en snij hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof de ui en de knoflook zacht. Voeg de kimchi toe en roerbak hem 2 minuten. Blus hem met de kippenbouillon. Hou de bouillon warm.
-
4
Voeg de marinade weer toe aan de gebakken kip en laat nog 1 minuut inkoken. Snij daarna de kipfilets in plakjes.
-
5
Rooster de pindanootjes kort in een pan zonder vetstof en hak ze fijn. Verdeel de noedels over de kommetjes en overgiet ze met de bouillon met de kimchi. Werk ze af met de plakjes kip en de pindanootjes.