Crespelle met ricotta, spinazie en pijnboompitten
bereiding
-
1
Klop de eieren los en voeg een beetje van de bloem toe. Voeg wat melk toe en roer los. Voeg dan de rest van de bloem en de melk toe, voeg ook het snuifje zout toe en meng tot een glad pannenkoekenbeslag. Bak pannenkoeken van het beslag in een pan met arachideolie.
-
2
Roer de ricotta los en breng hem op smaak met peper, zout en de geraspte citroenschil. Spoel en droog de spinazie. Bak de pijnboompitjes in een pannetje zonder vetstof.
-
3
Bestrijk een pannenkoek voor ¼ met de ricotta, leg er spinazie op en vouw hem tot een driehoek. Herhaal dit met de rest van de pannenkoeken en warm ze eventueel voor het serveren nog 12 minuten op in een oven van 160°C.
-
4
Schik de pannenkoeken op de borden en lepel er de geroosterde pijnboompitjes over. Werk ze af met de olijfolie en de citroentijm.