Recept

Worstenbroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pittig worstje in bladerdeeg: wie is er niet gek op deze Vlaamse klassieker? Je kunt je worstenbroodje zowel warm als koud eten.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat het diepvriesbladerdeeg lichtjes ontdooien.

    Pel en snij de sjalot en de knoflook heel fijn.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Vermeng de sjalot en de knoflook met het gehakt. Voeg er het ei en het paneermeel aan toe. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Kneed goed door.

    Verdeel in 8 gelijke porties en maak er worstjes van, net zo lang als een zijde van het
    deegvierkantje.

  3. 3

    Rol elk worstje in een deegvierkantje en las de randen met losgeklopte eierdooier. 

    Meng de rest van de eierdooier met de melk.  Bestrijk er de rolletjes mee.

  4. 4

    Leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat. Bak ze in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Worstenbroodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!