Omeletkuikentjes
bereiding
-
1
Klop de eieren los in een kom en voeg een scheutje water toe. Kruid ze met peper en zout. Vet een kleine koekenpan in met 1 eetlepel arachideolie. Verwam de olie op een middelhoog vuur en giet dan een dun laagje van het eimengsel in de pan. Wanneer het ei begint te stollen – het hoeft nog niet volledig gebakken te zijn – rol je het op naar één kant van de pan.
-
2
Doe opnieuw 1 eetlepel olie in de pan. Verschuif het omelet-rolletje even zodat je de hele pan kunt invetten en leg het dan weer tegen de rand van de pan.
-
3
Giet opnieuw een dun laagje van het eimengsel in de pan en til de pan een beetje op zodat het mengsel onder de al opgerolde omelet vloeit.
-
4
Herhaal stap 2 en 3 tot het volledige eiermengsel op is en je een opgerolde omelet hebt.
-
5
Snij de omeletrol in stukjes van een 2-tal centimeter. Leg elk stukje op zijn zij. Snij uit de paprika hanenkammetjes en uit de wortel snaveltjes. Werk er de kuikentjes mee af en druppel er met een saté- stokje oogjes van hoisinsaus op.