Recept

Ideetjes met hardgekookte eitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leuke manier om je hardgekookte eieren te presenteren. 

Voor de kippetjes
  1. 1

    Kook het ei hard in 10 minuten. Pel het en snij het doormidden.

  2. 2

    Snij de details van de kippetjes: de ­hanenkam uit paprika, het snaveltje en de pootjes uit wortel. Schik de ei-helften op een bord en werk ze af met de paprika- en de wortelstukjes om er kippetjes van te maken.

  3. 3

    Knip of pons 2 kleine bolletjes uit het norivel om als oogjes te gebruiken. Kleef ze met een beetje water op de eitjes.

  4. 4

    Snij uit de kaas een zon met stralen. Schik de zon op het bord. Strooi sesamzaadjes als bodem onder de kippetjes en werk het bord af met wat wortelloof.

Voor de eiernestjes
  1. 1

    Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze, snij ze doormidden en schik 3 helften op een bord.

  2. 2

    Schil en rasp de wortelen en het stuk rammenas. Meng ze door elkaar en schik ze als een nestje onder de eieren.

  3. 3

    Werk het bord af met de stokjes grissini als takjes en enkele blaadjes spinazie.

Voor het konijntje
  1. 1

    Kook de gewone eieren hard in 10 ­minuten, voor het kwarteleitje is 4 minuten voldoende. Pel ze en snij ze als volgt: een half ei als buikje, 2 kwartjes als oren, een half ei dat je rond ­bijsnijdt als hoofd, twee stukjes van een kwartje als pootjes en een half kwarteleitje als staartje. Schik alle ei-stukjes zoals op de foto op een bord.

  2. 2

    Schil de wortel en snij er een kleine wortel uit. Snij een driehoekig neusje uit het stukje komkommer. Snij de bieslook in enkele korte takjes om als wortelloof en snorharen te gebruiken.

  3. 3

    Werk het snoetje van de haas af met de bieslook, het komkommerneusje en twee sesamzaadjes als oogjes. Leg het kleine worteltje naast de haas en werk het af met enkele takjes bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ideetjes met hardgekookte eitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!