Recept

Kabeljauw in amandelkorst met geroosterde venkel en yoghurttartaar

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met yoghurt maak je een verrassend lekkere saus bij deze vis!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de venkels schoon, verwijder het harde stuk in het midden en snij de rest in dunne schijfjes. Leg de schijfjes in 4 ovenschaaltjes, bedruppel ze met de olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gaar de venkel zo’n 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Haal de schaaltjes uit de oven en leg de kabeljauw op de venkel. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de kabeljauwfilets met het losgeklopte ei. Hak de bladpeterselie fijn en strooi ze samen met de amandelschilfers over de kabeljauwfilets. Kruid ze met peper en zout. Zet de schaaltjes nog eens 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de tartaar. Hak de bladpeterselie, de lente-uitjes en de kappertjes fijn en meng ze met het citroensap onder de Griekse yoghurt. Kruid de tartaar met peper en zout.

  4. 4

    Haal de schaaltjes met de vis en de venkel uit de oven en serveer ze met de yoghurttartaar. Werk ze af met de extra bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauw in amandelkorst met geroosterde venkel en yoghurttartaar

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!