Recept

Tuna melt-bruschetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker belegd stukje stokbrood. Ook lekker op een wrap, pitabroodje of ovaalvormig platbrood.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het stokbrood in dikke plakken van ongeveer 2 cm dikte. Snij het knoflookteentje doormidden en wrijf de snijkant over de bovenkant van de stokbroodjes. Besprenkel de plakjes brood met olijfolie, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 2 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.

  2. 2

    Laat de tonijn uitlekken en maak hem los met een vork. Meng het citroensap, de mayonaise en de sriracha onder de tonijn. Breng hem verder op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Pel de rode ui en snipper hem fijn. Snij de augurken in kleine blokjes. Bestrijk de bruschetta’s royaal met de tonijnmix. Strooi er de augurken, de rode ui en de cheddar over. Zet de bruschetta’s nog 3 à 5 minuten terug in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Serveer ze warm, afgewerkt met de kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tuna melt-bruschetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!