Gemarineerde feta met olijven, sinaasappel en rozemarijn
bereiding
-
1
Spoel 1 sinaasappel en rasp de schil. Pers er ook het sap uit. Snij het vruchtvlees van de tweede sinaasappel in blokjes. Snij de feta in blokjes. Pel de knoflook en snij hem in fijne plakjes. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn. Doe de olijven in een kom en voeg de feta, de sinaasappelstukjes, de sinaasappelschil, de rozemarijn en de knoflook toe.
-
2
Meng in een aparte kom de olijfolie en het sinaasappelsap met wat peper en zout. Giet dit mengsel over de olijven en feta. Roer alles voorzichtig door elkaar tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Laat de gemarineerde olijven minstens 30 minuten tot 1 uur in de koelkast staan om de smaken goed te laten intrekken.
-
3
Haal de gemarineerde feta met olijven uit de koelkast en laat ze weer op kamertemperatuur. Serveer ze met de crackers.