Recept

Exotische pita met gegrilde kip en fruitsalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De smaak van dit gerecht wordt voor een deel bepaald door de mango: hoe rijper, hoe meer sap en hoe zoeter de dressing zal zijn. Breng de smaak in balans met peper en zout.

bereiding
  1. 1

    Snij het vruchtvlees van de mango in blokjes. Doe ze in een maatbeker. Voeg de olie en de azijn toe en mix fijn tot een dressing. Voeg naar smaak desnoods iets meer olie of azijn toe.

  2. 2

    Snij de ananas en aardbeien in kleine blokjes. Snipper de munt fijn en meng ’m door de fruitsalsa.

  3. 3

    Doe alle specerijen in een kom en meng goed. Snij de kippenfilet in reepjes en hussel ze door de kruiden. Verhit een pan met olijfolie en bak er de gekruide kippenreepjes krokant in.

  4. 4

    Warm de pitabroodjes even op en snij het hoedje eraf. Vul de pita met veldsla, kippenreepjes, enkele lepels van de mangodressing en de fruitsalsa.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Exotische pita met gegrilde kip en fruitsalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!