Kleine aardbeien-tartes tatin met citroenroom
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het vanille-stokje in de lengte door en schraap er de zaadjes uit. Verwarm de boter met de suiker, 2 eetlepels water, het doorgesneden vanillestokje en de zaadjes op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel 5 minuten zacht koken. Haal het vanillestokje eruit.
-
2
Snij uit het bladerdeeg 4 cirkels die net iets groter zijn dan de taartvormpjes van 8 cm diameter. Spoel de aardbeien schoon en halveer ze.
-
3
Giet het suikermengsel in de taartvormpjes. Verdeel er de aardbeien over en dek af met het bladerdeeg. Duw de randen naar binnen en bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.
-
4
Klop ondertussen de sojaroom stijf. Spatel er de geraspte citroenschil en het citroensap onder.
-
5
Keer de tartes tatin om op bordjes en laat ze af-koelen. Werk ze voor het serveren af met de kruidenblaadjes en de citroenroom. Rasp er eventueel nog extra citroenschil over.