Recept

Klassieke icetea

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leg de theezakjes nooit in kokend water. Door de hoge temperatuur zal de thee immers bitter worden. Laat de zakjes 3 tot 5 minuten trekken in het water. Zo zal de smaak optimaal zijn.

Reken 2 uur extra voor het koelen.

IJsthee drink je best op binnen de twee dagen.

bereiding
  1. 1

    Breng 800 ml water tegen het kookpunt aan. Voeg de theezakjes en de suiker toe en laat enkele minuten trekken.

  2. 2

    Verwijder de zakjes thee, roer door en laat de thee afkoelen. Zet in de koelkast voor minstens 2 uur.3 Pers 1 appelsien. Voeg het sap toe aan de thee. Snij de overige appelsien in plakjes. Snij de aardbeien in partjes.

  3. 3

    Vul een kan of glazen met aardbeipartjes, plakjes appelsien en ijsblokken en overgiet met de thee. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassieke icetea

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!