Recept

Hartige taart met aardappel en zwanworstjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Foodstylist Sonja kookt uit de voorraadkast: “Gebakken zwanworstjes met bonen in tomatensaus en een spiegeleitje, dat zette mijn moeder op tafel als het snel moest gaan en ze geen tijd had om nog naar de supermarkt te gaan. Wij vonden het, met een flinke kneep ketchup erbij, heerlijk! Zwanworstjes staan ook standaard bij mij in de kast. Helaas lusten mijn kinderen geen bonen, dus maak ik er deze hartige taart mee. Altijd een succes!”

Voor dit gerecht heb je een taart- of quichevorm met ongeveer 22 cm diameter nodig.

bereiding
  1. 1

    Doe alle ingrediënten voor het deeg in een blender en mix tot een kruimelig deeg. Voeg 1 à 2 eetlepels koud water toe en mix kort door tot het deeg samenkomt. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Schil de aardappelen, snij ze in plakjes van een halve centimeter en kook ze beetgaar in gezouten water. Pel de uien en snij ze in ringen. Pel en pers de knoflook.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg dun uit. Vet de taartvorm in en bekleed ’m met het deeg. Snij overhangend deeg weg. Prik de deegbodem enkele keren in met een vork.

  4. 4

    Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de uiringen en de geperste knoflook glazig. Snij de zwanworstjes in plakjes en voeg ze bij de uien. Kruid met peper en zout en roerbak 2 minuten.

  5. 5

    Giet de aardappelschijfjes af en laat ze goed uitstomen. Verdeel ze over de bodem van het deeg. Schep er de uien met de worst op. Kluts de eieren los met de melk en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet dit over de vulling. Bak de taart in de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Werk eventueel af met gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige taart met aardappel en zwanworstjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!