Recept

Aziatische gehaktrolletjes met gele currysaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hoe je dit hapje eet?

Leg een gehaktrolletje op 1 of 2 blaadjes little gem. Druppel er de saus over... en smakelijk!

bereiding
  1. 1

    Maak de rolletjes. Pel de sjalot en de knoflook en hak ze fijn. Doe ze in een mengkom en voeg het gehakt, de koriander, de gember, de currypasta en de de sesamolie toe. Kruid het gehakt met peper en zout en bak het rul in een droge koekenpan.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los. Plooi een vel filodeeg dubbel en bestrijk het met wat ei. Zorg dat de lange zijde naar jou ligt. Schep een 2-tal eetlepels van het gehaktmengsel onderaan over de lengte van het deeg, maar laat enkele centimeters van de randen vrij. Plooi de buitenzijden naar binnen en rol het filodeeg op. Bestrijk het met ei en bestrooi met de sesamzaadjes. Maak op deze manier 8 rolletjes.

  3. 3

    Leg de rolletjes op de bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin in de oven.

  4. 4

    Maak ondertussen de saus. Pel en snipper de sjalot. Stoof ze glazig in olie. Voeg de currypasta toe en bak ze enkele minuten mee. Giet er de kokosroom bij en laat de saus goed doorwarmen. Je kunt de saus eventueel binden met wat maïszetmeel.

  5. 5

    Trek de blaadjes van de little gem los en leg ze samen met de takjes peterselie of koriander op een schaal. Leg er de gehaktrolletjes bij en serveer met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aziatische gehaktrolletjes met gele currysaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!