Recept

Bliss balls met pindakaas en banaan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een voedzaam tussendoortje van Karolien Olaerts, gesmaakt door groot en klein.

Tel bij de bereidingstijd nog 1 uur koelen + 1 uur opstijven (optioneel).

bereiding
  1. 1

    Schil de wortel en snij hem in enkele grote stukken. Hak de wortel in de food¬processor tot hij een geraspte textuur heeft. Laat de kokosolie in enkele seconden zacht worden in de microgolfoven.

  2. 2

    Breek de banaan in stukjes. Verwijder de pit uit de medjooldadels. Doe de banaan, de dadels, de kokos¬olie, de gedroogde abrikozen, de wal¬noten, de pindakaas, het amandelmeel, de kaneel en de fleur de sel bij de wortel in de food¬processor. Mix tot je een grof mengsel hebt. Als het mengsel te nat is, laat het dan 1 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Hak de chocolade fijn en leg hem op een bord. Draai met je handen balletjes van het deeg. Rol elk balletje door de chocolade. Leg de bliss balls op een bord en plaats ze minstens 1 uur in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bliss balls met pindakaas en banaan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!