Recept

Vegan moussaka met cashewnotenbechamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het succesrecept van lezeres Anneleen

“Toen mijn dochter besloot om veganistisch te eten, waren wij daar totaal niet bekend mee. Intussen staat een veganistisch gerechtje geregeld op het menu, zelfs wanneer mijn dochter niet thuis is. Ik ontdekte immers enkele veganistische gerechtjes die ook mijn man en zoon lekker vinden. De kaassaus bovenop een ovenschotel vervang ik door een laagje cashewnoten gemixt met rijstmelk.”

bereiding
  1. 1

    Start met de bechamel: week de cashewnoten een half uur in water en giet af. Mix ze samen met de havermelk tot een smeuïge bechamelsaus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Verwarm de oven op 185° C. Spoel de aubergine, verwijder het kroontje en snij ze in plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze in een vergiet uitlekken. Schil de aardappelen, snij ze in dunne plakjes en kook ze beetgaar.

  3. 3

    Pel en snipper de uien en fruit ze aan in een beetje olijfolie. Spoel de linzen, laat ze uitlekken en voeg ze bij de uien. Voeg ook de tomatenpuree, groentebouillon en laurierblaadjes bij dit mengsel en laat ongeveer 15 minuten sudderen op een zacht vuur. Kruid bij met peper, zout en chilipoeder.

  4. 4

    Spoel de plakjes aubergine onder de kraan, dep ze goed droog en bak de aubergineschijfjes in olijfolie. Leg op de bodem van een ovenschotel een laag cashewnotenbechamel, leg er dan een laag aardappelschijfjes op, vervolgens een laag van het tomaten-linzenmengsel, met daarbovenop de aubergineschijfjes. Herhaal tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje bechamel.

  5. 5

    Bak de moussaka 45 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegan moussaka met cashewnotenbechamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!