Recept

Viskoekjes met frisse salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Ook lekker met Thais basilicum in plaats van koriander. Thais basilicum heeft in tegenstelling tot het klassieke basilicum een citroenachtig aroma en smaakt lekker fris.”

bereiding
  1. 1

    Maal de havermout fijn tot meel. Mix de vis in de blender en voeg de currypasta toe. Rasp er de gember bij en voeg het havermeel toe. Kruid het beslag met peper en zout. Als het beslag voor de viskoekjes te vochtig aanvoelt, voeg dan nog een extra lepel havermoutmeel toe. Maak met behulp van 2 eetlepels hapklare koekjes van het beslag en laat ze 10 minuten opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Schraap de wortelen schoon en maak er met een dunschiller lange linten van. Maak de spitskool schoon en snipper ze fijn. Maak de lente-uitjes en de rode paprika’s schoon en snij ze in dunne julienne. Blancheer de peultjes in lichtgezouten water, laat ze schrikken onder ijskoud water en snipper ze ook in julienne. Hussel alle groentjes samen met de gesnipperde munt door elkaar.

  3. 3

    Maak een dressing van de rijstazijn, de honing, de sesamolie en de sojasaus en hussel de helft ervan onder de groentjes.

  4. 4

    Verhit arachideolie in een antikleefpan en bak de viskoekjes aan beide kanten rondom goudbruin en krokant. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Snij de limoen in partjes. Serveer de krokante viskoekjes met de salade. Werk ze af met kruiden naar keuze en een partje limoen. Geef er de rest van de dressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Viskoekjes met frisse salade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!