Gevulde kipfilets met gepofte tomaatjes
bereiding
-
1
Verwarm de airfryer voor op 180°C. Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Snij ze horizontaal in met een scherp mes, maar snij ze niet helmaal door. Klap de kipfilets daarna open.
-
2
Kruid de kip met het kerriepoeder, peper en zout. Snij de bol mozzarella in plakjes. Beleg het vlees met de plakjes mozzarella en wat spinazie. Rol de filets op en wikkel elk rolletje in met 3 plakjes spek. Zet ze vast met een houten prikkertje.
-
3
Bestrijk de rolletjes met wat olie en bak ze 8 minuten in het mandje van de airfryer. Draai ze daarna om.
-
4
Roer de Italiaanse kruiden door een scheutje olijfolie en bestrijk er de tomaatjes mee. Leg ze bij de kip en laat nog 10 minuten verder garen, tot de kip goudbruin is en de tomaatjes openbarsten.
-
5
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en leg hem mooi gedraaid op de borden. Maal er nog wat peper over. Snij de kiprolletjes in plakjes en leg ze samen met de tomaatjes op de borden. Werk af met de peterselie en bedruppel met extra olijfolie.