Recept

Croque appel-brie-walnoot met herfstsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Kies het brood dat je lekker vindt. Ik ben fan van dikke sneden zuurdesembrood, maar mijn kinderen maak ik daar helemaal niet blij mee. Zij verkiezen toastbrood.”

bereiding
  1. 1

    Bestrijk 4 sneetjes brood met een laagje boter. Spoel de appel. Snij de brie en de appel in plakjes en hak de walnoten grof. Beleg de beboterde sneetjes brood met de brie, de appelplakjes en de helft van de gehakte walnoten. Kruid ze met peper en besprenkel ze met honing naar smaak. Dek af met een tweede sneetje brood en bak de croque-monsieurs in een voorverwarmd grilltoestel.

  2. 2

    Pel de sinaasappelen, snij ze à vif in partjes en vang het sap op. Meng de wittekool met de rauwkostmix, de sinaasappelpartjes en de rest van de wal-noten. Roer een dressing van de zure room, de graanmosterd en het sinaasappelsap en kruid hem met peper en zout. Lepel de dressing onder de groenten.

  3. 3

    Serveer de croques met de herfstsalade. Extra lekker en knapperig: prik een appelkappertje of augurk op de croques.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Croque appel-brie-walnoot met herfstsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!