Scones met Appel, rozemarijn en oude kaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Rasp de appel grof en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Rasp de kaas. Hak de rozemarijnblaadjes fijn.
-
2
Snij de boter in blokjes en meng met een vork de boter met de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker. Meng tot een korrelig deeg. Voeg het ei, de melk, 2 koffielepels fijngehakte rozemarijn, de geraspte kaas en de blokjes appel toe. Meng en kneed heel kort tot een samenhangend deeg.
-
3
Duw het deeg op een bebloemd oppervlak tot een platte cirkel van 2 à 2,5 cm dik. Duw met een rond uitsteekvormpje van 6 cm diameter 8 cirkels uit het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop de eidooier los en bestrijk de deegcirkels ermee.
-
4
Bak de scones 18 à 20 minuten in de oven. Laat ze na het bakken even afkoelen en serveer ze met bijvoorbeeld chutney, jam, kaas…