Recept

Viscakes met rijstnoedelsalade en pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: het basismengsel voor de viskoekjes moet samenhangen, maar mag zeker nog wat structuur hebben. Ze zijn ook lekker met een mix van witte vis en zalm. Ideaal om restjes vis uit de vriezer op te werken!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en snij hem in kleine blokjes. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster de pompoen 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de viscakes. Snij de vis in stukken. Maak de lente-ui, de knoflook en de chilipeper schoon en snij ze in stukken. Doe de vis en de groenten in een blender. Voeg ook het ei, de vissaus, het limoensap, de koriander, de panko en wat zout toe. Mix tot een grof mengsel. Vorm 8 à 10 kleine cakes van het vismengsel. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de viscakes aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 3 à 4 minuten per kant. Haal uit de pan en hou warm.

  3. 3

    Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel ze kort onder koud water om plakken te voorkomen. Maak de lente-uien schoon en snij ze fijn. Hak de pindanootjes grof. Pel de rode ui en snij hem in halve maantjes. Meng alles onder de noedels.

  4. 4

    Maak de saus. Meng in een kom de sojasaus, de honing, de rijstazijn en de sesamolie. Rasp er de gember en de knoflook bij. Giet de helft van de dressing onder de noedels en roer goed om.

  5. 5

    Verdeel de rijstnoedels over vier borden. Leg de geroosterde pompoen en de viscakes op de noedels. Geef de rest van de dressing er apart erbij. Kruid het gerecht nog met peper en werk af met koriander en eventueel nog extra chilipeper als je van pikant houdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Viscakes met rijstnoedelsalade en pompoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!