Rigatoni met boerenkoolsaus, spruitjes en parmezaan-spekjescrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de spruitjes beetgaar in lichtgezouten water. Kook ook de rigatoni beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta en de spruitjes nadien uitlekken.
-
2
Leg de gekookte spruitjes op een met bakpapier beklede bakplaat, sprenkel er olijfolie over en kruid ze met peper en zout. Rooster ze ongeveer 15 minuten in de oven.
-
3
Hak de boerenkoolblaadjes zonder de harde nerf fijn en roerbak ze in wat olijfolie. Voeg de groentebouillon en de room toe. Kruid de saus met de gedroogde oregano, peper en zout.
-
4
Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder extra vetstof en laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng er de gehakte walnoten en de parmezaan onder.
-
5
Meng de rigatoni met de boerenkoolsaus en de geroosterde spruitjes. Stort het geheel in een ovenschotel en werk het af met de parmezaan-spekjescrumble. Gaar de schotel nog 15 minuten in de oven.