Recept

Vanillerijstpap met gestoofd herfstfruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Probeer dit heerlijke dessertje van Libelle Lekker-chef Natalie: “Nog een restje gestoofd fruit over? Serveer het op maandagochtend bij het ontbijt voor een gezonde start van de werkweek.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Breng in een gietijzeren pot de melk aan de kook samen met de suiker en de vanillesuiker. Voeg de rijstkorrels toe en roer goed om. Zet het deksel op de pot en gaar de rijst 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak het fruit schoon en leg het in een ovenschaal. Meng het sinaasappelsap met de honing, de kaneel, de kardemom en de sumak en lepel deze mengeling over het fruit. Zet het fruit 20 minuten mee met de rijst in de oven.

  3. 3

    Serveer de rijstpap met het gestoofde herfstfruit. Lepel er nog wat bruine suiker bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vanillerijstpap met gestoofd herfstfruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!