Recept

Ovenschotel met zalm, puree en knolseldersaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een ovenheerlijke ovenschotel van Natalie: “De knolseldersaus is magerder dan een klassieke kaassaus, maar zit bomvol groenten en smaak”

Natalie tipt!

“Breng de puree extra op smaak met bijvoorbeeld geraspte citroenschil, gesnipperde kruiden zoals bieslook of peterselie of een lepeltje mierikswortelroom als je van pittige smaken houdt.”

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten. Verhit olijfolie in een pan en stoof er de sjalotten en de knolselderblokjes in aan. Voeg 200 milliliter water en het bouillonblokje toe en laat ze op een zacht vuur 10 minuten stoven tot de knolselder zacht is. Voeg de room toe en mix tot een smeuïge saus. Kruid met peper, nootmuskaat en optioneel nog wat zout.

  3. 3

    Giet de aardappelen af en stamp ze met een klontje boter, een scheutje melk, versgeraspte nootmuskaat, peper en zout tot een smeuïge puree. Schep de aardappelpuree in een ovenschaal.

  4. 4

    Snij de zalm in reepjes of blokjes en leg ze op de puree. Lepel er de saus over. Eindig met de geraspte parmezaan en de Italiaanse kruiden en zet nog 15 à 20 minuten in de oven. Werk de schotel af met de dille en de peperbolletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met zalm, puree en knolseldersaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!