Prei-kokossoep
bereiding
-
1
Spoel het groen van de prei en snij het in reepjes. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Schil de aardappel en snij hem in blokjes.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de prei, de ui en de knoflook zacht. Kruid ze met de gember en het kerriepoeder. Voeg de aardappelblokjes, 850 milliliter water en de bouillonblokjes toe en laat alles 15 minuten koken of tot de aardappelblokjes helemaal zacht zijn.
-
3
Voeg de kokosmelk toe, mix de soep fijn en zeef ze. Kruid de soep met peper en zout.
-
4
Maak de croutons. Snij de sneden brood in fijne blokjes. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Verhit de olijfolie en bak de blokjes brood goudbruin samen met de knoflook, de garam masala, peper en zout. Voeg de geraspte citroenschil toe.
-
5
Doe de soep in kommetjes en werk ze af met de croutons en eventueel nog een wolkje kokosmelk.