Recept

Granaatappelspritz met champagne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een feestelijke cocktail zet je meteen de toon voor een gezellige avond!

Lekker restje: leng de rest van de rozemarijnsiroop aan met (spuit)water. Werk het af met wat schijfjes citroen en takjes rozemarijn en je hebt een lekker drankje met een ideaal evenwicht tussen fris, zoet en kruidig.

bereiding
  1. 1

    Doe de suiker met 100 milliliter water en 2 takjes rozemarijn in een steelpannetje. Warm het mengsel op en roer tot de suiker gesmolten is. Laat de siroop op een zacht vuurtje nog 5 minuten trekken. Giet ze over in een flesje en laat ze volledig afkoelen.

  2. 2

    Haal de pitjes uit de granaatappel.

  3. 3

    Vul 2 champagneglazen met 1 eetlepel granaatappelpitjes en giet er 10 milliliter van de rozemarijnsiroop op. Vul aan met de champagne en steek in elk glas nog een mooi takje rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Granaatappelspritz met champagne

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!