Luxe gehaktbrood met pistaches en mosterdsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en snipper ze heel fijn. Snipper de peterselie fijn. Hak de pistaches fijn. Meng het gehakt met de uien, de peterselie, de eieren, het paneermeel, de geraspte parmezaan en de pistaches tot een smeuïg geheel. Kruid het mengsel met peper en zout. Maak er een ovaalvormig broodje mee. Voeg extra paneermeel toe als het gehakt nog te vochtig aanvoelt.
-
2
Leg de plakjes prosciutto iets overlappend open op een schoon werkblad en leg er het gehaktbroodje op. Wikkel de prosciutto rond het gehaktbroodje en stop er hier en daar een vers blaadje salie tussen. Bedek het gehaktbrood met vlokjes boter en bak het 45 à 50 minuten in de oven. Dek het na 25 minuten af met aluminiumfolie.
-
3
Maak de saus. Pel en snipper de sjalotten. Verhit de boter in een steelpannetje en fruit de sjalot. Blus ze met de kippenfond en roer goed los. Voeg de room en de graanmosterd toe en laat de saus op een zacht vuur indikken. Breng ze op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
-
4
Neem het gehaktbrood uit de oven en werk het af met de verse tijm en de extra pistaches. Serveer het met de mosterdsaus, de gebakken aardappelen en de gegrilde prei.