Recept

Luxe gehaktbrood met pistaches en mosterdsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk makkelijk hoofdgerecht voor als je veel gasten aan tafel krijgt!

• Ik gebruik een keukenrobot met kneedhaak om het gehakt met de smaakmakers te mengen. Heel efficiënt en intussen kun je iets anders van je menu voorbereiden. 

• Maak het jezelf nog makkelijker door het gehaktbrood in een cakevorm te bakken. Vet de vorm in, leg er de plakjes ham in en doe er dan het gehaktmengsel in. Zorg er wel voor dat de plakjes ham lang genoeg zijn, zodat je het gehaktbrood makkelijk kunt bedekken. Gaar het gehaktbrood 45 minuten tot 1 uur in de oven, laat het afkoelen en bewaar het in de vorm.

• Ook lekker: snij een bolletje mozzarella in plakjes en stop die mee in je gehaktbrood voor een extra cheesy resultaat. 

• Doe nog wat gesnipperde dragon bij de mosterdsaus.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en snipper ze heel fijn. Snipper de peterselie fijn. Hak de pistaches fijn. Meng het gehakt met de uien, de peterselie, de eieren, het paneermeel, de geraspte parmezaan en de pistaches tot een smeuïg geheel. Kruid het mengsel met peper en zout. Maak er een ovaalvormig broodje mee. Voeg extra paneermeel toe als het gehakt nog te vochtig aanvoelt.

  2. 2

    Leg de plakjes prosciutto iets overlappend open op een schoon werkblad en leg er het gehaktbroodje op. Wikkel de prosciutto rond het gehaktbroodje en stop er hier en daar een vers blaadje salie tussen. Bedek het gehaktbrood met vlokjes boter en bak het 45 à 50 minuten in de oven. Dek het na 25 minuten af met aluminium­folie.

  3. 3

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalotten. Verhit de boter in een steelpannetje en fruit de sjalot. Blus ze met de kippenfond en roer goed los. Voeg de room en de graanmosterd toe en laat de saus op een zacht vuur indikken. Breng ze op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.

  4. 4

    Neem het gehaktbrood uit de oven en werk het af met de verse tijm en de extra pistaches. Serveer het met de mosterdsaus, de gebakken aardappelen en de gegrilde prei.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Luxe gehaktbrood met pistaches en mosterdsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!