Recept

Broccolischotel met aardappel-knolselderpuree en oude kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Herfstige veggie ovenschotel boordevol lekkers van het seizoen.

Extra crunch? Hak een handvol noten grof, meng er 2 eetlepels paneermeel en een scheutje olijfolie onder en verdeel dit voor het bakken over de schotel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met olie. Schil de aardappelen en halveer ze. Maak de knolselder schoon en snij hem in even grote stukken als de aardappelen. Kook ze samen gaar in gezouten water.

  2. 2

    Blancheer de broccoliroosjes beetgaar en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Bak de ui en de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak nog 2 minuten. Zet het vuur uit.

  3. 3

    Giet de aardappelen en de knolselder af en stamp ze tot puree. Voeg eventueel wat melk toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Klop de eieren los met de room, de melk en de geraspte kaas. Kruid het mengsel met nootmuskaat, peper en zout en schep het door het broccoli.

  5. 5

    Schep de puree in de ovenschaal en strijk glad. Schep er het broccoli-eimengsel op en zet de schaal 20 à 25 minuten in de oven. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broccolischotel met aardappel-knolselderpuree en oude kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!