Aardappeltaart met provolone
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij hem in reepjes. Verhit een scheut olijfolie en stoof de ui op een zacht vuur. Voeg de azijn en de honing toe en laat de ui karamelliseren. Laat hem even afkoelen.
-
2
Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline, keukenrobot of scherp mes in flinterdunne plakjes. Pel en pers de knoflook. Smelt de boter met de knoflook en de rozemarijnblaadjes en meng het mengsel onder de aardappelplakjes. Snij de provolone in plakjes.
-
3
Rol het bladerdeeg open en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw met een potje in het midden van de bladerdeeg een cirkel van 15 centimeter diameter. Snij van het middelpunt van die cirkel gelijke driehoekjes in het bladerdeeg.
-
4
Beleg de buitenste rand van het bladerdeeg met de plakjes aardappel, de gebakken ui en de plakjes provolone.
-
5
Vouw de deegdriehoekjes van de binnenste cirkel over de vulling. Bestrijk het bladerdeeg met de eidooier en bak de taart 30 à 35 minuten in de oven.