Kalkoenrollade met mosterd-honingspruitjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak voor de vulling de spekblokjes krokant in een droge koekenpan. Hak ze extra fijn. Hak de peterselie, de kervel, de pistachenoten en de amandelen fijn en meng ze samen met de geraspte kaas onder het spek. Kruid de vulling met peper en (optioneel) extra zout.
-
2
Snij het gebraad open en sla het met een vleeshamer of deegrol wat platter. Schep er de vulling op, rol het vlees op en bind de rollade vast met keukentouw. Kruid ze met peper en zout. Bak de rollade rondom goudbruin in hete boter. Leg ze daarna in een ovenschaal, besprenkel ze met een klein beetje van het braadvocht en gaar ze ongeveer 40 minuten in de oven.
-
3
Blus de rest van het braadvocht in de pan met de kippenbouillon en voeg de geriste tijm en de geraspte citroenschil toe. Breng de bouillon aan de kook en laat hem 5 minuten doorkoken. Smelt vervolgens de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Bak de roux al roerend 2 minuten. Zeef de bouillon en schenk hem geleidelijk bij de roux. Roer op een zacht vuur tot de saus begint in te dikken. Proef en kruid eventueel met peper en zout. Hou de saus warm.
-
4
Maak de spruitjes schoon en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar in gezouten water. Verhit de boter in een pannetje en voeg de mosterd en de honing toe. Schep er de spruitjes door en roerbak ze 2 minuten tot ze lekker krokant zijn. Kruid ze met peper en zout.
-
5
Laat de kalkoenrollade na het bakken nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij ze vervolgens deels in plakjes en leg de plakjes met de volledige kalkoenrollade op een serveerschaal. Werk ze af met de peterselie, schep er de spruitjes mooi naast en geef er de saus apart bij.