Recept

Carpaccio van sint-jakobsvruchten met appel en dragonolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: leg de sint-jakobsnoten een half uur voor de bereiding in de diepvriezer. Zo kan je ze makkelijker in dunne plakjes snijden. In de schelp ontdooien ze meteen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm voor de dragonolie de olie tot 60°C. Laat hier de dragonblaadjes 20 minuten in trekken. Mix vervolgens minstens 5 minuten glad en giet het mengsel door een neteldoek of hele fijne zeef.

  2. 2

    Snij de appel in julienne en druppel er het citroensap over. Snij de sint- jakobsvruchten in flinterdunne plakjes.

  3. 3

    Verdeel de plakjes sint-jakobsvrucht over twee schelpen. Verdeel er de groene appel en garnalen over. Kruid met peper en zout en werk af met de microgreens en enkele druppels dragonolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Carpaccio van sint-jakobsvruchten met appel en dragonolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!