Chocoladebroodjes
bereiding
-
1
Warm de melk met de boter op tot het mengsel lauw is. Meng de tarwebloem met de gist. Voeg de eidooiers, suiker, het zout en het lauwe melkmengsel toe aan de bloem. Kneed 10 minuten tot een zacht deeg. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met een schone keukenhanddoek en laat 1,5 uur rijzen of tot het deeg verdubbeld is in grootte.
-
2
Verwarm de oven voor op 185°C. Duw het deeg in, voeg de chocolade toe en kneed kort door.
-
3
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Bol elke portie op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af en laat opnieuw 1 uur rijzen op een warme plek.
-
4
Bestrijk het deeg met het losgeklopte eigeel en zet ze gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de chocoladebroodjes na het bakken afkoelen op een rooster.