Pulled pork met barbecuesaus
bereiding
-
1
Meng de bruine suiker met het paprikapoeder, het knoflookpoeder, het uienpoeder, de cayennepeper, de peper en het zout en wrijf het vlees ermee in. Laat het 4 uur rusten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 140°C. Leg het vlees in een ovenschaal of gietijzeren braadpan, giet er de bouillon, het limoensap en 200 milliliter water over. Dek het vlees goed af met aluminiumfolie en zet het deksel op de pot. Rooster het vlees 4 uur in de oven, in de slowcooker of op een gesloten barbecue. Verlaag de temperatuur dan naar 120°C en laat het vlees nog 2 uur verder garen.
-
3
Maak intussen de saus. Pel en pers de knoflook. Snipper de pepertjes. Meng de koolzaadolie met de ketchup, de appelazijn, de pepertjes, de kaneel en de knoflook. Laat het mengsel in een steelpan inkoken tot een smeuïge saus. Giet ze over het vlees en laat alles afkoelen. Trek het vlees dan met twee vorken uit elkaar.
-
4
Serveer de pulled pork tussen een broodje met sla en knapperige groenten naar keuze.