Recept

Snelle ramen met ham en ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Budgettopper van Libelle-redacteur Els De Ridder: “Mijn man was onlangs in Japan en bracht de lekkerste noedels mee. Sindsdien eten de kinderen het liefst Japanse ramen volgens het klassieke recept. Dit gerecht is razendsnel klaar én lief voor je portemonnee. Met het smeuïge eitje maak je het bovendien erg voedzaam.”

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren in 5 minuten zacht in kokend water. Spoel ze vervolgens onder koud water, pel ze en halveer ze voorzichtig.

  2. 2

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringen. Snij de ham in reepjes.

  3. 3

    Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de bouillon tegen de kook aan en los er de miso in op.

  4. 4

    Verdeel de noedels over 4 kommen. Schenk er de bouillon op en werk de ramen af met de eieren, de ham en de lente-ui. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Snelle ramen met ham en ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!