Paaskoekjes met viooltjes
bereiding
-
1
Zeef de bloem met de kristalsuiker, de poedersuiker en het zout in een grote kom en meng.
-
2
Doe er de malse boter in blokjes bij, samen met het ei, het vanille-extract en de verse kruiden of gember. Meng in de keukenrobot met de platte menghaak of kneed met de hand tot je een mooie bol deeg hebt.
-
3
Leg een groot stuk vershoudfolie op het werkvlak en rol – met behulp van 2 plankjes of latjes die je boven- en onderaan het deeg legt – de helft van het deeg uit tot een mooie lap van 5 millimeter dik. Verpak het deeg in de vershoudfolie en laat het minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Herhaal met de andere helft van het deeg.
-
4
Rol het gekoelde deeg uit, kwast het in met een beetje water, waardoor het licht gaat plakken en verdeel er viooltjes over. Druk stevig aan door er met de deegrol over te gaan. Steek rondom de viooltjes de koekjes uit.
-
5
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10 minuten in de oven op 180°C, verlaag dan de temperatuur naar 150°C en bak ze in nog eens 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.