Aspergesoep met radijs en basilicumolie
bereiding
-
1
Schil de asperges en snij de houtige uiteinden weg. Bewaar 1 asperge en snij de andere asperges in kleine schuine stukjes. Pel en snipper de sjalot. Pers en pel de knoflook. Fruit de sjalot met de knoflook zacht in de boter. Voeg de aspergestukjes toe en bak ze kort mee.
-
2
Giet de bouillon bij de asperges en laat alles 15 minuten zachtjes koken. Mix de soep glad. Voeg de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit, maar hou ze warm.
-
3
Snij de bewaarde asperge in dunne schuine plakjes en roerbak ze 5 minuten goudbruin in de olijfolie.
-
4
Maak de olie. Dompel het basilicum 2 seconden onder in kokend water en laat het schrikken in een ijsbad. Pers het basilicum goed uit en mix het met de olijfolie en het snuifje zout tot een gladde olie. Giet de olie door een zeef.
-
5
Spoel de radijzen en snij ze in flinterdunne plakjes. Schenk de soep in kleine kommetjes of glaasjes. Werk ze af met de plakjes radijs, de gebakken asperges, enkele druppeltjes basilicumolie en de microgreens. Kruid ze nog met peper en serveer meteen.