Recept

Zotte salade met streekbiervinaigrette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige salade met een lekker stukje paté

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de paté. Hak de kippenlevertjes grof en meng ze met het gehakt. Voeg de rozijnen, wat tijm en de room toe en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Bekleed een terrinevorm met de repen spek en doe er het patémengsel in.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180° C. Zet er een ondiepe schaal in waar de terrinevorm in past. Vul de schaal met kokend water en zet de terrinevorm erin. Bak 45 minuten au bain-marie in de oven. Check met een breinaald of de paté binnenin warm is.

  4. 4

    Maak de gemengde sla aan met een vinaigrette van olijfolie, wat bier, peper en zout (hoeveelheden naar smaak).

  5. 5

    Serveer de paté in plakken met wat gemengde sla en een sneetje geroosterde peperkoek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zotte salade met streekbiervinaigrette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!