Fondue en gourmet, ook voor vegetariërs!
Genieten zonder vis en vlees
Je wilt fonduen of gourmetten met kerst, maar er zijn ook vegetariërs in het gezelschap. Wat nu? Wel, wij hebben de oplossing.
Vegetarische fondue
- Voorzie een apart fonduestel met plantaardige olie zodat je de vegetarische hapjes niet in dezelfde olie als de vlees of het vis moet bakken. Druivenpitolie is de beste keuze om te fonduen, omdat het een vrij neutrale smaak heeft.
- Voorzie niet alleen stevige groenten (zoals bloemkool, broccoli, courgette en paprika) maar ook groenteballetjes, tofublokjes, falafel … om in de hete olie te bakken. Opgelet, zorg er wel voor dat alles goed drooggedept is om spattende olie te vermijden.
- Ook een oosterse hotpot kan prima vegetarisch. Gebruik dan groentebouillon en allerlei lekkere groenten, paddenstoelen en noedels om erin klaar te maken.
- Stem je bijgerechten en dips ook af op je vegetarische gasten. Dips zoals aioli, pesto en tartaar smaken heerlijk bij veggie ingrediënten.
Vegetarische gourmet, steengrill en raclette
- In elke supermarkt koop je tegenwoordig vegetarische gourmetpakketten. Handig! Voorzie ook een apart toestel voor de vegetariërs zodat zij hun lekkers niet tussen de vleesjes moeten leggen.
- Voorzie lekker veel soorten smeltkaas die je in de pannetjes kunt smelten. Ook leuk: mini-omelet, mini-pizza of mini-pannenkoek, hartig én zoet.
- Geen pannetjes maar wel steengrill of teppanyaki? Kies voor groenten die aangenaam grillen, zoals zuiderse groenten en stevige wintergroenten. Lekkere combo's: champignons en kruidenkaas of aubergine, tomaat en mozzarella.
- Ook plakjes tofu, halloumi en fruit doen het goed. Denk bijvoorbeeld aan ananas, appel en sinaasappel die je heerlijk kunt karamelliseren met een beetje honing.
Probeer deze recepten, bijvoorbeeld
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!