Recept

Erwtensoepje met pancettachips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een simpel soepje wordt een feestelijk hapje als je het serveert in een glaasje of verrine.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui, snipper ‘m. Stoof glazig in olie. Voeg de kippenbouillon toe, breng aan de kook. Doe de erwten erbij, laat 3 min. koken. Mix de soep glad, zeef ze en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Leg de plakjes pancetta tussen keukenpapier. Verwarm 1 min. in de microgolfoven, op volle kracht. Kijk of het spek krokant is.

  3. 3

    Klop de room lobbig.

  4. 4

    Serveer de soep in glaasjes, lepel er wat room op. Werk af met peper en pancettachips.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Erwtensoepje met pancettachips

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!