Karamelpopcornpops
bereiding
-
1
Verhit een inke scheut zonnebloemolie in een pan met deksel, schep er de maïskorrels in en schud even op zodat alle maïskorrels met olie bedekt zijn. Laat afgedekt poffen op een laag vuur. Pof niet te veel korrels in één keer.
-
2
Maak de karamel. Doe de suiker, de honing, het zout en de boter in een steelpan en verhit 5 à 7 minuten op een middelhoog vuur. Let op: suiker verbrandt snel, laat de pan een beetje walsen en zet het vuur lager indien nodig. Voeg een snuifje bicarbonaat toe. Laat de karamel zacht borrelen en zet het vuur uit. Laat heel even afkoelen, maar niet opstijven.
-
3
Schep de popcorn in een grote kom, schenk er de karamel bij. Roer snel om tot de popcorn met een laagje karamel bedekt is. Maak hapklare balletjes van de popcorn en steek ze op een prikker.