Scampibowl met radijsjes en broccolini
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Meng de sushiazijn met de suiker, 2 eetlepels limoensap en een scheutje olijfolie. Meng onder de afgekoelde rijst.
-
2
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Maak de radijsjes schoon en snij ze met de mandoline in flinterdunne plakjes. Pel de avocado en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in fijne plakjes en besprenkel die met limoensap. Snij de ananas en mango in partjes.
-
3
Snij het uiteinde van de broccolini en blancheer ‘m kort. Giet af en laat afkoelen onder stromend koud water.
-
4
Meng voor de dressing de mayonaise met de sambal, het limoensap en de Griekse yoghurt.
-
5
Pel en snipper de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper de helft fijn. Snij de rest in ringen en hou apart. Stoof de knoflook en de gesnipperde chilipeper in hete olijfolie in een pan. Bak ook de scampi's kort aan.
-
6
Verdeel de rijst over de kommetjes en werk af met de scampi's, de lente-uitjes, de radijsjes, de avocado, de mango, de broccolini en de ananas. Bestrooi met de sesamzaadjes en de rest van de chilipeper en geef er de dressing bij. Serveer met een partje limoen.