Recept

Soep van geroosterde wortelen met pompelmoes en gremolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een frisse lentesoep met extra lekkere topping!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen, pel de ui en snij ze in stukken. Pel en pers de knoflook. Meng de groenten, giet er een scheutje olijfolie bij en kruid ze met peper en zout. Hussel ze goed onder elkaar en schep alles op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de groenten ongeveer 30 minuten in de oven tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn.

  2. 2

    Doe de geroosterde groenten in een diepe pan en voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.

  3. 3

    Maak de gremolata. Hak de peterselie fijn. Pel en pers de knoflook. Meng de peterselie met de knoflook en de geraspte citroenschil.

  4. 4

    Schil de pompelmoezen en snij ze in partjes. Snij het brood in blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de broodblokjes toe aan de pan en bak ze goudbruin en knapperig. Breng ze op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Mix de soep glad en breng ze op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen. Werk ze af met enkele pompelmoespartjes, de gremolata en de zuurdesemcroutons.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soep van geroosterde wortelen met pompelmoes en gremolata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!