Vismousse met paprikacoulis
bereiding
-
1
Snij de zalm in stukjes.
Week de gelatine in koud water.
-
2
Doe de zalm in de blender of keukenmachine, samen met 2 dl room, het citroensap en een snuifje cayennepeper.
Mix tot een gladde massa.
-
3
Verwarm de wijn met 1 dl visfumet in een pannetje.
Knijp de gelatine uit en los hem, van het vuur af, op in de warme vloeistof.
Roer er de zalmcrème door.
-
4
Mix de heilbot fijn in de blender.
Blancheer kort 4 grote spinaziebladeren.
Leg ze open op een schoon werkvlak.
Verdeel er overlangs de heilbot over en rol op.
-
5
Doe de helft van de zalmmousse in een kleine cakevorm (liefst van silicone) en leg er het
visrolletje in.Vul bij met de rest van de zalmmousse.
Zet ten minste 3 uur in de koelkast.
-
6
Mix 5 paprika’s met 1/2 dl visfumet en 1 dl room tot een gladde saus.
Breng op smaak met peper en zout.
-
7
Snij de opgesteven vismousse in plakjes en serveer met de paprikacoulis en veldsla.
Voorbereiding