Zomerproject: zelf confituur maken
Zo doe je dat
Een nog warme knapperige toast, een laagje gezouten roomboter en een royale laag aardbei-rabarberconfituur. Dat is de perfecte balans tussen zoet, zuur, en zout en is het ideale recept voor de mooiste zomerochtend. En die confituur? Die maak je voortaan zelf.
De ene suiker is de andere niet
Gelei- of confituursuiker is een combinatie van kristalsuiker en pectine, de stof die confituur doet opstijven. Je vindt confituursuiker in verschillende verhoudingen (1:1, 2:1, 3:1). Met confituursuiker 2:1 heb je één deel suiker nodig voor twee delen fruit.
Heb je geen geleisuiker en wil je toch confituur maken?
Gebruik dan 1 kg kristalsuiker op 1 kg fruit. Aardbeien en rabarber bevatten van nature weinig pectine. Om een stevige confituur te krijgen, moet je dus nog geleermiddel toevoegen zoals agaragar, pec plus of een buideltje met de pitjes en schil van appels in combinatie met citroensap. Citroensap zorgt ervoor dat je confituur dikker en extra smaakvol wordt én dat hij niet bruin kleurt
Aan de slag met dit recept
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!